A világ legnagyobb konténerszállító hajói

Az internetes áruházak használata már teljesen természetes sokak számára. Nem csak az országon belüli, hanem a külföldről történő rendeléseknél is. Nézzük meg, hogyan és mivel érkezik az általunk megrendelt termék Kínából (mert lássuk be, onnan érkezik a legtöbb termék).


Az árut hatalmas konténerekbe rakták, a konténereket pedig még hatalmasabb konténerszállító hajókra. Régen több évet, sőt évtizedet kellett várni egy új gigászi hajó építésére, legyen az utas- vagy teherszállító. Ezzel szemben csak 2017-ben 3 hajó is magáénak mondhatta a világ legnagyobb teherszállító hajója címet. Ami közös bennük, hogy mindegyik több mint 20 000 TEU (20 láb magas konténer) szállítására volt alkalmas. A jelenleg legnagyobb konténerszállító hajó a világon a kínai Orient Overseas Container Line (OOCL) hajótársaság tulajdona. Az általa épített monstrum szállító kapacitása 21,413 TEU, több mint 191 ezer tonna tömegű és közel 400 méter hosszú. Ha az összes általa szállított konténert egymás mellé tennénk, akkor közel 130 km hosszú sort kapnánk. Ez annyi, mint a Budapest- Balatonfüred távolság.


 Felmerül a kérdés, hogy miért építenek ekkora hajókat és miért licitálják állandóan túl egymást a hajótársaságok. A válasz a költségcsökkentés. A tengerentúli rendelések költségének csökkentése egy idő után megáll, mivel a gyártási költségek csökkenthetősége véges. A nagy lehetőség ezért a szállítmányozás költségének csökkentésében van. Lehet tehát készülni, hogy a jövőben még ennél is nagyobb hajócsodák fognak vízre szállni.
 

 
KONTÉNEREK
IrodaKonténerek
 
A Big Konténer Kft. Tevékenységi köre  Új Irodakonténerek lakókonténerek forgalmazása az egyszerű kiviteltől egészen a luxuskivitelig...
 
tovább
Őr és PortaKonténerek
 
Big Konténer Kft. által forgalmazott kisméretű konténerek alkalmasak őrzési feladatot végző személy tartózkodására...
 
tovább
Egyedi konténerek
 
Konténereink egyedi méretei és különleges színvilága teszi lehetővé, hogy  Cége arculatához igazodjon, hogy kitűnjön a többi átlagos irodakonténer közül...
 
tovább
RaktárKonténerek
 
Nehéz és könnyűszerkezetes raktárkonténereket többféle méretben értékesítünk. 20 lábas, 40 lábas...
 
tovább
Mobilgarázsok
 
Raktározási gondja van? Itt egy remek ideiglenes megoldás a legjobb áron. Könnyen mobilizálható, szállítható...
 
tovább
Copyright Big Konténer Kft. © 2017