Konténer építészet, Pro és Kontra - 1. rész

 A környezetvédelem növekvő népszerűségének köszönhetően, a földön egyre többen fordulnak a hajó konténerek épületként történő újrahasznosítása felé.

Elképesztően hatalmas mennyiségű, teljesen kihasználatlan, üresen álló konténer hányódik a világ különböző kereskedelmi kikötőiben, pusztán a helyet foglalva. Ennek egészen egyszerű oka van. Mégpedig, hogy legtöbb esetben, a szállítmányozó cégek számára, sajnos, sokkal olcsóbb megoldást jelent, új konténereket vásárolni Ázsiából, mintsem, hogy a meglévőket visszaküldenék, hogy az újra megrakodás után, ismét hasznos teherrel utazhasson. Az eredmény az, hogy hihetetlen mértékű utánpótlás áll rendelkezésünkre, csak arra várva, hogy otthonná, irodává, lakássá, iskolává, menedékké, stúdióvá, vagy bármi egyébbé alakítsuk át. Valójában a felhasználhatóságuknak tényleg, csak a fantáziánk szab határt. 

 1987. november 23-án, Phillip C. Clark benyújtotta szabadalmát az Amerikai Egyesült Államok szabadalmi bizottságának, melynek címe az „Egy, vagy több acél hajózási konténer átalakítása lakható épületté egy építkezési területen.” Ezt a szabadalmat 1989. augusztus 8-án 4854094. szabadalom néven el is fogadták. Az ebben a szabadalomban található diagramok és információk adják az alapját a mai napig, a hajózási konténerekből épített építészeti ötleteknek.

 
KONTÉNEREK
IrodaKonténerek
 
A Big Konténer Kft. Tevékenységi köre  Új Irodakonténerek lakókonténerek forgalmazása az egyszerű kiviteltől egészen a luxuskivitelig...
 
tovább
Őr és PortaKonténerek
 
Big Konténer Kft. által forgalmazott kisméretű konténerek alkalmasak őrzési feladatot végző személy tartózkodására...
 
tovább
Egyedi konténerek
 
Konténereink egyedi méretei és különleges színvilága teszi lehetővé, hogy  Cége arculatához igazodjon, hogy kitűnjön a többi átlagos irodakonténer közül...
 
tovább
RaktárKonténerek
 
Nehéz és könnyűszerkezetes raktárkonténereket többféle méretben értékesítünk. 20 lábas, 40 lábas...
 
tovább
Mobilgarázsok
 
Raktározási gondja van? Itt egy remek ideiglenes megoldás a legjobb áron. Könnyen mobilizálható, szállítható...
 
tovább
Copyright Big Konténer Kft. © 2017
supported by: neuweb.eu