Konténer építészet, Pro és Kontra - 2. rész

2006-ban, egy dél-kaliforniai építész, Peter DeMaria, megtervezte az Amerikai Egyesült Államok első kétszintes, hajó konténerekből épített házát, mely az általánosan elfogadott, az „Egységes Építészeti Szabályzat” néven jól ismert szigorú rendszert követi és tartja be pontról pontra.

Még talán ennél is látványosabb a Lot-Tek Puma Városa, mely hatalmas mennyiségű, olcsó alapanyagból épült, a lehető leglátványosabban, legigényesebben megtervezve. Természetesen, még ezeken kívül is nagyon sok elképesztően jó példa van a hajó konténer építészetre, szerte az egész világon.


 A hajó konténer építészet nagyon sok támogatást kap a dizájn világban, mint trendi, zöld megoldás a hagyományos építészeti alapanyagok kiváltására, és mint okos döntés azoknak, akik környezet tudatosan szeretnének élni.

Viszont az is tény, hogy ennek a megoldásnak árnyoldalai is vannak, amikről nem szabad megfeledkeznünk. Az egyik ilyen tényező, hogy a hajó konténereken alkalmazott védőréteg, mely a tengeri körülményektől hivatott megvédeni őket, sok mérgező vegyszert tartalmaz, mint kromátok, foszfor és ólom alapú festékek. Ezen felül, a fa padlóburkolat, amit általában az ilyen konténerekben használnak, olyan veszélyes anyagokkal van kezelve, mint az arzén vagy króm, hogy a kártevőktől megvédjék. Tehát, egy ilyen konténer átalakításnak első lépése mindig az, hogy ezektől az anyagoktól meg kell tisztítani leendő otthonunkat vagy irodánkat és új festékkel, illetve burkolattal kell ellátni. 

 
KONTÉNEREK
IrodaKonténerek
 
A Big Konténer Kft. Tevékenységi köre  Új Irodakonténerek lakókonténerek forgalmazása az egyszerű kiviteltől egészen a luxuskivitelig...
 
tovább
Őr és PortaKonténerek
 
Big Konténer Kft. által forgalmazott kisméretű konténerek alkalmasak őrzési feladatot végző személy tartózkodására...
 
tovább
Egyedi konténerek
 
Konténereink egyedi méretei és különleges színvilága teszi lehetővé, hogy  Cége arculatához igazodjon, hogy kitűnjön a többi átlagos irodakonténer közül...
 
tovább
RaktárKonténerek
 
Nehéz és könnyűszerkezetes raktárkonténereket többféle méretben értékesítünk. 20 lábas, 40 lábas...
 
tovább
Mobilgarázsok
 
Raktározási gondja van? Itt egy remek ideiglenes megoldás a legjobb áron. Könnyen mobilizálható, szállítható...
 
tovább
Copyright Big Konténer Kft. © 2017