Konténer ház DIY, vagy inkább mégse? (II. rész)

Előző blogunkban elkezdtünk foglalkozni azon konténer házakkal, melyeket saját kezüleg is ekészíthetünk. Mindehhez csupán egy konténer szükséges, amit manapság már igen sok helyen megvásárolhatunk. És itt jön a csavar, amire sokan nem gondolunk.

 Ha a legolcsóbb megoldást választjuk, tehát egy szállításra készített és használt, lakhatóvá nem tett konténert, bizony nagyon sokba kerülhet nekünk a dolog a végén.

 Hogy miért írom ezt? Miért tartom jobbnak egy a témával foglalkozó cégtől vásárolni a már előkészített , vagy még inkább a kész változatot ahelyett, hogy magunk csinálnánk mindent?

Amikor az ember megvásárol egy teljesen gyári tengeri konténert, azzal találkozik, hogy az tiszta, festett, belül keményfa padlózata van, tehát, például irodának tökéletes alap lehet. Csakhogy, ha eléggé beleássuk magunkat a témába, megtudjuk, hogy a padlózata, bár valóban keményfa, olyan vegyszerekkel van teljes keresztmetszetében beeresztve, mely minden kórokozót elpusztít és a tengeri víznek sós levegőnek is ellenállóvá teszi a fát, így viszont az egészségre igen ártalmas, semmi esetre sem szabad bent hagyni a későbbi felhasználás során. Ráadásul a vegyszerek miatt veszélyes hulladéknak minősül, amit csak a megfelelő cégek szállíthatnak el, igen borsos áron.

 Ami pedig használat során előny, de az átalakításnál kellemetlen lehet, az a konténer különleges acél felépítménye, mely nem csak kemény, de igen vastag is, így az ajtók, ablakok, furatok és egyéb részletek kialakítását megnehezítik és meg is drágítják jelentősen. Komoly nagyflex, vagy plazmavágó nélkül hozzá sem érdemes fogni.

 Viszont, ha olyan megoldást választunk, hogy egy kifejezetten ilyen termékekkel foglalkozó cégre bízzuk a kivitelezést, ők mindent elvégeznek helyettünk. Gyorsan és precízen dolgoznak, igaz, a munkadíjat is meg kell fizetnünk így valamivel nagyobb összeget kell kiadnunk a kész konténerre, de szerintem megéri legalább az ipari részét rájuk hagyni és a tervezést-berendezést végezni el magunk.
 

 
KONTÉNEREK
IrodaKonténerek
 
A Big Konténer Kft. Tevékenységi köre  Új Irodakonténerek lakókonténerek forgalmazása az egyszerű kiviteltől egészen a luxuskivitelig...
 
tovább
Őr és PortaKonténerek
 
Big Konténer Kft. által forgalmazott kisméretű konténerek alkalmasak őrzési feladatot végző személy tartózkodására...
 
tovább
Egyedi konténerek
 
Konténereink egyedi méretei és különleges színvilága teszi lehetővé, hogy  Cége arculatához igazodjon, hogy kitűnjön a többi átlagos irodakonténer közül...
 
tovább
RaktárKonténerek
 
Nehéz és könnyűszerkezetes raktárkonténereket többféle méretben értékesítünk. 20 lábas, 40 lábas...
 
tovább
Mobilgarázsok
 
Raktározási gondja van? Itt egy remek ideiglenes megoldás a legjobb áron. Könnyen mobilizálható, szállítható...
 
tovább
Copyright Big Konténer Kft. © 2017