Mobil épületek fajtái

Magyarországon még csak elvétve lehet találkozni mobil lakóépületekkel, de a világ számos más részén egyre növekszik ennek a lakhatási formának a népszerűsége. A mobil épületeknek különböző fajtái vannak, amik között lényeges különbségeket lehet felfedezni, de ennek ellenére sokan keverik őket. Nézzünk most meg 3 különböző mobil épület típust, ami közöl kettő igazán mobil.

1. Konténerház

A konténerházak a kivitelező cég gyártócsarnokában kerülnek megépítésre a lehető legnagyobb mértékben, a helyszínen már csak az egyes elemek telepítése, összeillesztése, közművekre való csatlakozása és a szigetelés a feladat. Ahhoz, hogy egy konténerház a helyszínre kerüljön, szüksége van darus teherautóra, ami a helyére tudja emelni az épületet. Ezért nagyon fontos, hogy csak ilyen autóval megközelíthető helyen lehet telepíteni a konténerházat. Igény szerint mozgatható a későbbiekben. 

 

2. Mobilház
Talán a mobil épületek kapcsán a mobilház kifejezést használjuk legtöbbször. A mobilház és a konténerház közti különbség, hogy a mobilház már tartalmaz valamilyen fokú hőszigetelést, míg a konténerházra minden esetben külön kell feltenni. A mobilház egy teljesen kulcsrakész épület, amit kamionnal szállítanak a helyszínre és ott már nem kell összeépíteni, esetleg igény esetén fixálni. A mobilházak váza vasból készül, aluminium falakkal és igény szerinti belső borítással és szigeteléssel. A konténerházhoz hasonlóan ezt is egy daru és kamion segítségével el lehet vinni máshova. 
 
3. Készház
A készház az előbbi kettővel ellentétben a helyszínen kerül összeállításra. Minden apró részletet meg kell tervezni (kábelek helyét, konnektorok helyét stb), mert a kábelek még a gyártás során kerülnek be a falakba és a helyszínre szállítást követően állítják össze az épületet. Ezek a házak a könnyűszerkezetes házak kategóriába tartoznak. Egy ilyen ház felállításához szükség van építési munkálatokra, így ez a fajta épület mindenképpen ingatlannak minősül, míg az első kettőnél ez nem egyértelmű. Erről az adott telek önkormányzatánál kell érdeklődni. Rendszerint a készházak hasonlítanak leginkább egy hagyományos családi házhoz és felépítés után ezt már nem lehet elmozgatni a helyéről.
 
 
KONTÉNEREK
IrodaKonténerek
 
A Big Konténer Kft. Tevékenységi köre  Új Irodakonténerek lakókonténerek forgalmazása az egyszerű kiviteltől egészen a luxuskivitelig...
 
tovább
Őr és PortaKonténerek
 
Big Konténer Kft. által forgalmazott kisméretű konténerek alkalmasak őrzési feladatot végző személy tartózkodására...
 
tovább
Egyedi konténerek
 
Konténereink egyedi méretei és különleges színvilága teszi lehetővé, hogy  Cége arculatához igazodjon, hogy kitűnjön a többi átlagos irodakonténer közül...
 
tovább
RaktárKonténerek
 
Nehéz és könnyűszerkezetes raktárkonténereket többféle méretben értékesítünk. 20 lábas, 40 lábas...
 
tovább
Mobilgarázsok
 
Raktározási gondja van? Itt egy remek ideiglenes megoldás a legjobb áron. Könnyen mobilizálható, szállítható...
 
tovább
Copyright Big Konténer Kft. © 2017